Kristian Berghagen VD för svenska Ouman

Publicerad: 24.9.2015 Författare: Ouman AB

Den ledande finska koncernen inom fastighetsautomation och energibesparing, Ouman OY, har utsett Kristian Berghagen till VD för det svenska dotterbolaget Ouman AB där han tidigare var General Manager.

– Vi har hittills haft ett mycket starkt år med en försäljningsökning på 30 procent. Det finns en bra efterfrågan på energieffektiva lösningar bland fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och OEM kunder, konstaterar Kristian Berghagen.

De svenska verksamheter som tidigare låg i systerbolagen Enerpoint och Ekonor har sedan ett år sammanförts i Ouman AB.
– Det innebär att vi kan erbjuda tjänsterna fastighetsautomation, energieffektivisering och kundanpassade HVAC-styrningar i ett och samma bolag.
– Vi märker också att själva varumärket Ouman nu börjar uppmärksammas på den svenska marknaden. Ett resultat av våra duktiga medarbetares penetrering av marknaden samt vår närvaro i somras under Stena Match Cup Sweden på Marstrand och inte minst efter vårt deltagande under Fastighetsmässan i Stockholm och Göteborg tidigare i år.

Ouman har också inlett ett samarbete med bolaget Canmera Energioptimering och tillsammans erbjuder de den nya tjänsten Värmevakten.
– Med Värmevakten kan exempelvis en bostadsrättsförening eller fastighetsägare optimera energianvändningen och säkerställa ett jämnt inomhusklimat. Våra beräkningar visar att man kan minska sin uppvärmningskostnad i snitt med 17 procent tack vare värmevakten.
– Under Fastighetsmässan fick vi många förfrågningar kring Värmevakten och inte minst uppskattas att det delvis är en molnbaserad tjänst vilket gör det möjligt att övervaka och korrigera förbrukningen i realtid, säger Kristian Berghagen som räknar med att när året är slut ska ha nått en omsättning på 60 Mkr.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kristian Berghagen, VD Ouman AB, 031-93 91 71, kristian.berghagen@ouman.se

Kristian Berghagen VD för svenska Ouman was last modified: september 28th, 2015 by Ouman AB

Relaterade kategorier: Nyheter | Keywords: