Ny energispartjänst visas under Stena Match Cup

Publicerad: 18.6.2015 Författare: Ouman AB

Ouman och Canmera vill med tjänsten Värmevakt energieffektivisera Göteborgs bostadsrättsföreningar. Under Stena Match Cup finns de på plats för att presentera hur bostadsrättsföreningar, utan att investera en krona, kan minska sina uppvärmningskostnader med i snitt 17 procent.

Uppvärmning utgör i genomsnitt 25 procent av hushålls- och driftkostnaderna i en bostadsrättsförening. Den nya tjänsten optimerar energianvändningen i fastigheten och säkerställer ett jämnt inomhusklimat. En förening kan på det sättet minska sin uppvärmningskostnad med i genomsnitt 17 procent.
– Beroende på föreningens storlek motsvarar detta hundratusentals kronor varje år, förklarar Kristian Berghagen, VD på Ouman AB.

Värmeförbrukningen i Sverige fortsätter att öka, och samtidigt stiger fjärrvärmepriset.
– Göteborg har kommit längre än många andra städer men det finns fortfarande ett stort behov av att minska den del av bostadsrättsföreningarnas energiförbrukning som går åt till uppvärmning, berättar Anders Gustavsson, VD på Canmera Energioptimering, ett nybildat systerföretag i till Canmera Comfort.

Det är inte bara äldre hus som behöver energieffektiviseras. Det är vanligt att åtgärder behöver göras i relativt nya hus, mellan 10 och 20 år gamla, och i många fall finns det även mycket att vinna på att optimera nybyggda fastigheter.

 

För ytterligare information:
Kristian Berghagen, VD Ouman AB, 031-93 91 71, kristian.berghagen@ouman.se
Anders Gustavsson, VD Canmera Energioptimering, 0706-77 79 00, anders.gustavsson@canmera.se

Ny energispartjänst visas under Stena Match Cup was last modified: september 28th, 2015 by Ouman AB

Relaterade kategorier: Nyheter | Keywords: ,