Ouman AB satsar i Sverige

Publicerad: 16.12.2014 Författare: Ouman AB

Fastighetsautomation, energieffektivisering och kundanpassade HVAC-styrningar.
Nu samlar Ouman AB alla dessa verksamhetsområden i ett enda bolag.
Vi har länge varit väldigt framgångsrika i Finland och nu är det dags för oss att flytta fram positionerna även på den svenska marknaden, säger Kristian Berghagen, General Manager på Ouman AB.

I Finland har Ouman länge varit en av de marknadsledande aktörerna inom fastighetsautomation. Nu har den svenska delen av bolaget slagits samman med systerbolagen Enerpoint, som varit inriktade på kundanpassade HVAC-styrningar för OEM marknaden, och Ekonor, som fokuserat på energieffektiviseringstjänster för fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. I november i år gjordes en företagsöverlåtelse och samtliga bolag ingår nu i Ouman AB.

Det fanns tydliga synergier mellan de tre bolagens produkter och tjänster och genom att samla allt i ett bolag kan verksamheten nu effektiviseras och utvecklas. Inom Ouman fanns exempelvis ett färdigt produktsortiment som idag kan nyttjas inom företagets två andra verksamhetsområden.

– Det var tydligt att bolagen hade många beröringspunkter och områden där vi drar nytta av varandra. Exempelvis bidrar alla våra tjänster och produkter till någon form av energibesparing genom att de skapar en effektivare styrning.

– Nu är vi ett komplett företag med två utvecklingsavdelningar och två produktionsanläggningar där vi utvecklar och producerar skräddarsydda kundanpassade lösningar och vårt egna produktsortiment, säger Kristian.
När bolagen enades var det ett självklart val att ta Ouman som namn för den samlade verksamheten.
– Ouman är redan ett starkt varumärke i Finland medan Enerpoint och Ekonor ej har några produkter under eget namn, förklarar Kristian Berghagen.

Ouman har idag totalt 250 medarbetare varav sex är stationerade i Sverige, nu är ambitionen att växa på den svenska marknaden.

 

För ytterligare information:
Kristian Berghagen, General Manager Ouman AB
031-939171, kristian.berghagen@ouman.se

Ouman AB satsar i Sverige was last modified: december 16th, 2014 by Ouman AB

Relaterade kategorier: Nyheter | Keywords: , ,