Ouman förstärker med säljare inom OEM

Publicerad: 28.11.2017 Författare: Ouman AB

I början av december blir Maria Gihlström ny area sales manager för Ouman på skandinaviska OEM-marknaden. Maria kommer senast från Grundfos där hon var key account manager för OEM-kunder inom värme och kyla.
– Jag ser fram emot att använda mina erfarenheter av OEM-kunder i kombination med mitt intresse och kunskap om teknik och elektroniska komponenter, säger Maria Gihlström.

Maria kommer senast från Grundfos som tillverkar pumpar för bland annat cirkulation, uppvärmning, luftkonditionering och industriellt bruk. Där arbetade hon som key account manager för OEM-kunder, det vill säga kunder som behövde anpassade pumpar för att integrera i sina egna produkter.
– Många av de kunder som jag arbetar med idag är även kunder till Ouman och det känns väldigt roligt att kunna upprätthålla de relationerna, berättar Maria.

Innan Grundfos arbetade Maria hos komponentleverantören TTI Electronics som innesäljare och distributör. Innan dess var hon inköpare av just komponenter på Note AB.
– Det känns väldigt roligt att nu få använda mina kunskaper inom elektronik, komponenter och hårdvara igen, inte minst i kombination med OEM-marknaden, berättar hon.

Det har aldrig funnits några frågetecken för Maria runt valet av bransch.
– Redan när jag var liten tyckte jag om att plocka isär elektriska saker som exempelvis lampor och det första arbetet jag hade efter skoltiden var som kretskortsmontör. På den vägen är det.
– Det var inte en självklarhet för mig att arbeta med försäljning men jag trivs väldigt bra med det. Jag ser inte mig själv som säljare, jag jobbar tillsammans med kunden för att lösa en utmaning de står inför. Jag tror faktiskt att det gör skillnad att ha det förhållningssättet.
– Nu på Ouman blir detta extra tydligt eftersom produkterna i sin helhet kan utvecklas tillsammans med kunden och verkligen skräddarsys efter deras behov, säger Maria.

Maria börjar på det nya arbetet den 11 december och hon är efterlängtad av organisationen.
– Vi har mycket att göra på OEM-sidan med flera stora projekt i pipen och fler på gång in. Det är ett angenämt problem att ha mycket att göra och Maria kommer med sin erfarenhet och kunskap vara ett välbehövligt tillskott till vår svenska organisation, säger Kristian Berghagen, VD för Ouman AB.

Maria är uppvuxen i Torsby i Värmland och flyttade till Göteborg för tretton år sedan. Hon har ett fritidshus i Ulricehamn där hon gärna grejar med trädgården och spenderar tid utomhus. Maria gillar att träna och är utbildad massageterapeut och läser av intresse just nu en kurs i kostrådgivning.

Ouman förstärker med säljare inom OEM was last modified: november 28th, 2017 by Ouman AB

Relaterade kategorier: Nyheter | Keywords: