Sparbesiktning

Sparbesiktningen är ett kostnadsfritt och riskfritt sätt att börja spara energi. Så här går sparbesiktningen till:

1. Vår driftmästare inspekterar noggrant alla delar av byggnadens servicefunktioner som rör uppvärmningen.

Oumans serviceexperter inleder arbetet med att göra en bedömning av uppvärmningsstationen innan de undersöker byggnadens automatisering, skicket på värmeventiler, termostater, elementnätverk samt alla andra komponenter i byggnadens värmesystem. Vår driftexpert hittar ofta saker som har varit fel i många år!

En av våra driftmästare har varit finsk lagledare under tävlingen WorldSkills och en annan är Finlands mest erfarna HVAC-ingenjör. Vi rekryterar bara de allra bästa yrkesproffsen till vårt team och ser till att du är nöjd genom att spara största möjliga summa på din elräkning.

2. Du får en expertbedömning av din fastighets faktiska energieffektivitet.

Våra skarpögda serviceexperter hittar fastighetens kritiska delar som uppenbart slösar med värmeenergi och bör åtgärdas. Det kan finnas en betydande obalans i nätverket, justeringskurvan kan vara onödigt hög, trycket i vattenpumpen för högt eller så kanske den roterar för långsamt.

Vid den här punkten i undersökningen fungerar den som en ögonöppnare som visar alla möjligheter att spara energi.

3. Undersökningsresultaten visas för bostadsföretagets ledning.

I nästa steg lägger serviceexperten fram resultaten för bostadsföretagets styrelse i form av en begriplig och konkret presentation. Presentationen inkluderar den aktuella uppvärmningssituationen, möjliga komponenter som kan bytas ut, kostnad/fördel med bytet och de beräknade besparingarna i euro över en viss period.

Presentationen som görs för ledningen inkluderar åtgärder som är nödvändiga för ett bra underhåll av fastigheten, vare sig du skriver avtal med Ouman eller ej.

Resultat från en undersökning som har beställts av J-Isännöinti

Ouman gjorde en energisparundersökning i ett antal av J-Isännöintis bostadsföretag. Energiundersökningen undersökte kontrollsystemen med tillhörande utrustning för värmen i hela bostadskomplexet. Skicket på utrustningen kontrollerades och andra möjliga grundläggande förbättringar dokumenterades i undersökningen och beskrevs i ett förslag på åtgärdsplan.

”På en plats upptäckte vi att elementens ventiler och termostater var så gamla att de behövde bytas ut,” säger Jani Oförsagd. ”Det är helt logiskt att installera de nödvändiga investeringarna för Oumans Värmevakt för att kunna optimera dessa med nödvändiga reparationer.”

 

Beställ en kostnadsfri besparingsundersökning till ditt bostadsföretag på +4670 924 8635


Robert Bagge
+46 31 939 174

J Martin Grännsjö
+46 31 939176

Referenser

Prova Ounet-systemet nu genom att beställa lösenord till din e-postadress

Ouman Ounet – en webbtjänst för centraliserad fjärrkontroll av boendetjänster. Den är utformad för fjärranvändning av Oumans automatiseringsutrustning via sökfunktioner både med dator och med mobiltelefon.

LÖSENORD OCH INLOGGNINGSLÄNK SKICKAS DIREKT TILL DIN E-POSTADRESS. Vi förmedlar inte dina uppgifter till tredje part. Vi respekterar din integritet. Du förbinder dig inte till något när du fyller i formuläret.

Namn*

Telefonnummer*

E-post*

Sparbesiktning was last modified: mars 10th, 2021 by Ouman Oy