Trådlösa givare för lätt installation och underhåll

Publicerad: 18.2.2016 Författare: Ouman AB

Ouman lanserar nu ett system med trådlösa givare för mätning av temperatur, koldioxid och luftfuktighet. Systemet är robust och baserat på Zigbee och innehåller många smarta funktioner för enkel installation.

Systemet är flexibelt och användbart inom många områden för att slippa dyr och krånglig kabeldragning. Det främsta området är vid så kallad referensmätning i lägenheter där ett system kan bestå av över 100 rumsgivare. Givarna skickar mätdata till basstationen som sedan skickar den vidare till Ounet eller ett annat överordnat SCADA-system. Datan kan även skickas direkt till det lokala styrsystemet via Modbus-RTU eller Modbus-TCP/IP.

Något som utmärker Oumans trådlösa givarsystem är enkelheten i installationen. Systemet paras ihop med en knapptryckning på den trådlösa givaren och uppkopplingens status kan övervakas och administreras via basstationen. Systemet är designat så att en person på egen hand, med lätthet kan utföra installationen ute på plats.

Systemet kan även användas för energioptimering och temperaturstyrning genom att basstationens inbyggda medelvärdesberäkning används. Denna tas in i värmeanläggningens regulator för behovsbaserad styrning och därigenom kan energi sparas.

Tack vare Zigbee-protokollet kan de trådlösa givarna fungera som routrar och bilda självläkande MESH-nätverk. Inom en snar framtid kommer Ouman att komplettera med luftfuktighetsgivare och koldioxidgivare som fungerar på samma sätt.
– Vi har märkt en ökad efterfrågan på trådlösa givare av den här typen. Nu kan vi tillgodose och överträffa våra kunders förväntningar inom området, säger Robert Bagge, Area Sales Manager på Ouman AB.

Trådlösa givare för lätt installation och underhåll was last modified: februari 18th, 2016 by Ouman AB

Relaterade kategorier: Nyheter | Keywords: