Värdeskapande samarbete

Publicerad: 24.2.2015 Författare: Ouman AB

2006 kontaktade Nimo-Verken OUMAN och ett samarbete påbörjades. Uppdraget var att, utifrån en befintlig elektronisk styrning, utveckla en ny kundanpassad och kostnadseffektiv plattform till NIMO:s proffssortiment av torkskåp.

Resultatet, en elektronikenhet som förutom att den styr torkprocessen och torkar tvätten, även går att nätverks ansluta mot bokningssystem. Ett mycket lyckat projekt som gjorde att samarbetet fortsatte. I dagsläget har ytterligare två plattformar utvecklats.

Den andra plattformen utvecklades för konsumenttorkskåp. Mycket arbete lades ner på att designa användargränssnittet. Elektroniken fick display, som gör det möjligt att optimera torkprocessen via parametrar. Förutom två automatprogram, som stänger av när tvätten är torr, finns här också tidsstyrda torkprogram.

Den senaste plattformen
utvecklades för NIMO:s torkskåp med värmepumpsteknik, EcoDryer 2.0. Denna elektronik fick ny design, med touchknappar och ett nytt nätaggregat som då klarar EuP direktivets tuffare krav. Plattformens mjukvara är förbered för nio olika drift varianter och åtta olika språk.

År 2013 vann Eco Dryer 2.0 dubbla utmärkelser i tävlingen Energisnål torkning som Bebo, energimyndighetens beställargrupp, genomfört med syftet att energiklassa torkutrustning. Torkskåpet vann i klasserna Lägst pris per torkning samt El-energisnålast torkutrustning.

 

Jan-Åke berättar att samarbetet med Ouman har fungerat mycket bra.

– Vi har en mycket bra relation och ett nära samarbete. Det är med gemensamma krafter som vi har rott projekten i hamn och skapat mervärde för våra kunder, berättar Jan-Åke Östlin, teknisk chef på Nimo.

 DSC02883

Värdeskapande samarbete was last modified: september 28th, 2015 by Ouman AB

Relaterade kategorier: Referenser, Referenser OEM/ODM tjänster | Keywords: